Skip to main content

Den Irske Ballade

Ilia Swainson og Mads Vinding sætter hinanden og publikum stævne i Den Irske Ballade – et univers fuld af krig, kærlighed, råhed, død, tab, sorg, glæde – fanges ind i et tonesprog, som gør det muligt at rumme disse kæmpe følelser. Meget af det vi ikke siger højt eller taler om, bliver her forløst i synergien mellem ord og toner.

Den irske musik har en helt særlig tradition med sig, som går langt tilbage. Det er historier, der er blevet fortalt og fortolket igen og igen og som altid har haft en unik evne til at ramme en nerve, en streng, der går ind og slår dyb længsel og stor eufori an i os.

Mads og Ilia evner at skabe det spænd i musikken, der udvider, ophøjer og rører os.

De to kunstnere er stødt på hinanden i musiklivet gennem mange år. Og Mads har altid spurgt: ”Hvornår skal vi to lave noget sammen”? Endelig tog Ilia ham på ordet, og ud af det er der kommet denne kraftfulde, sprudlende, poetiske og levende ballade – Den Irske Ballade.

Han er jazzbassist og hun klassisk sopran – men de har altid begge lavet crossovers i alverdens genrer. Og de syntes, det kunne være sjovt at lege med det simple i blot at være strenge og stemme, og se hvad der ville vokse ud af det.

De mødes her i det irske tonesprog med dets vemodige, længselsfulde og fanden i voldske frihedsenergi. Det er alvor på alle fronter, leveret ærligt og smukt, besjælet af kærlighed til musikken og poesien.

DOWNLOAD pressemateriale her: FINAL Folder-kopi

BOOK

Det blev en gribende og fascinerende eftermiddag, da vi i Vestervang Kirke havde besøg af sopran Ilia Swainson og bassist Mads Vinding med deres rejse gennem Irsk historie og sangskat. Ilia sang os igennem alt fra krig til kærlighed, fra ballade til fredelig eftertænksomhed, og Mads, der ellers nok af det fleste er kendt som en af landets ypperste jazzbassister, viste mange andre facetter af, hvad man kan få ud af det mandshøje og fyldige instrument.
Det kan varmt anbefales at byde duoen velkommen og der venter en stor og stemningsfyldt musikalsk oplevelse.

Morten PoulsenOrganist, Vestervang Kirke

CV Mads

Mads Vinding er et eksempel på dansk jazz i verdensklasse – et af de absolutte bas-esser med mere end 600 pladeudgivelser bag sig. Professionel som 16-årig og husbassist i den legendariske jazzklub, Montmartre, København. Har spillet over det meste af verden, produceret plader, skrevet filmmusik og modtaget en lang række priser. Vinding er højt respekteret i internationale jazzkredse, og listen over de jazzstjerner, han har arbejdet tæt sammen med, udgør et katalog over nutidsjazzens væsentligste kunstnere. Samtidig har han beskæftiget sig med en masse andre genrer – tyrkisk og irsk folkemusik, klassisk og brasiliansk musik.

Mads Vinding har modtaget flere priser – I 1978 1. pris som bedste solist i den internationale radiokonkurrence Nordring, Ben Webster Prisen i 1982, Palæ’s Jazz Pris i 1997 og Launy Grøndahl’s hædersgave 2000.Vinder af Jazz Special’s læserafstemning 1997 + 2000 samt modtog 3 Grammy’er for bedste CD 2000 i både jazz og folk kategorien.
Vandt Django D’or prisen som Master of Jazz 2007 samt modtog Dansk Musiker Forbunds Hæderspris 2008

CV Ilia

Ilia Swainsons adelsmærke er det bevægende samspil med publikum. Hun debuterede i 1991 og har siden sit gennembrud opnået bred anerkendelse for sit stærke sceniske nærvær og sin sprudlende sangstemme. Trods en baggrund som klassisk sanger, spænder hendes karriere fra hovedroller i musicals på en lang række københavnske teatre og landsdelsscenerne. For eksempel som Sandy i Grease, Maria i Westside Story og Jenny Lind i Mit Eventyr over roller som kulturminister Wafa Larsen i DR’s prisbelønnede serie, Livvagterne. Ilia medvirker som solist på flere cd-udgivelser. I 2007 vendte hun tilbage til sit livs musikalske kærlighed, operaen og den klasssiske musik. Hun har siden optrådt som solist ved koncerter, oratorier og opera-fortællinger i Danmark og Tyskland.

”…med en ren og klar Ilia Swainson-stemme, der gennemtrænger alt, gård det aldrig galt.”
Camilla Kjærsgaard, Berlingske Tidende

Vi har brugt Ilia som speaktræner for alle journalister på redaktionen siden 2017. Hun er en liga for sig, fordi hun ikke bare arbejder med stemmen – men med hele kroppen, sindet og karakteren. Jeg anbefaler hende til alle, der har brug for hjælp til at stå på en scene eller tale i en mikrofon.

Lea KorsgaardUdgiver, ansvarshavende og næstformand, ZETLAND

Vi har lige evalueret din workshop. De elskede dit levende oplæg og kombinationen af krop og dokumenteret teori.

Ulrik HaagerupFounder & CEO, Constructive Institute

Ilia hjalp med stor professionalisme og personligt engagement deltagerne til at mødes om det fælles mål. Ilia fik opstartet et konstruktivt samarbejde i en stor gruppe af mennesker med meget forskellige udgangspunkter og personligheder ved gennem sang at skabe et smukt fælles udgangspunkt og på den måde konkretisere betydningen og værdien af samarbejde.

Isabelle Navarro VintenDeputy Director General hos Miljøstyrelsen

Ilia har igennem de seneste år hjulpet mig til at blive en meget dygtigere oplægsholder og taler. Hun har - med både sin intellektuelt velfunderede viden og sin praktiske erfaring fra scenekunsten - åbnet mine øjne og ikke mindst mit hjerte for en række non-verbale erkendelser, der er helt afgørende for den gode formidling. Er man i kropslig balance? Hvorfra taler man? Har man hjertet og kroppen med? Hun har flyttet mig, slet og ret

Kresten Schultz JørgensenCEO, Oxymoron Communication

Har du oplevet, hvordan en stærk kommunikator kan fylde dig med energi og begejstring og måske ændre et standpunkt, du troede var urokkeligt? Det er noget, Ilia kan lære alle.

Ilia får dig til at turde performe og hun tager dig igennem et intenst forløb, hvor du i starten tænker: hvornår er det her slut? Det er akavet, det her kan og tør jeg ikke. Når du går derfra, har du både værktøjer og mod til at brænde i gennem, så der bliver lyttet til det, du har på hjerte.

Jeg har oplevet, hvordan kollegaer der altid har hadet at være midtpunkt, pludselig har både mod og evner til at hoppe op på ølkassen og levere et budskab skarpt, præcist, engageret og endda underholdende.

Kim PoderCEO, Nordic Entertainment Group, Danmark

Der er ingen tvivl om, at jeg er dig meget taknemmelig for alt, hvad du har lært mig. Som topleder i en amerikansk koncern med mere end 10.000 medarbejdere holder jeg ofte taler og giver store strategi præsentationer. Jeg bruger de værktøjer, du gav mig, hver eneste gang jeg går på scenen. For det er afgørende, når man arbejder med mennesker. Kommunikation er lederens vigtigste brændstof, og du hjalp mig med at forbedre min kommunikation - du gjorde mig til en bedre leder!

Christian VollerslevPresident, Posterscope & Chief Commercial Officer at Dentsu Aegis Network USA. Copenhagen Goodwill Ambassador Harvard Business School

En hurtig og fantastisk update fra UK: Bom! We nailed it. De knuselskede os. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet et lederteam bryde ud i klapsalver og være tydeligt rørte 😃

Tusind tak fra hele teamet for din hjælp. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi ses.

Anders ElmeskovChief Consultant, SIGNAL Arkitekter“Performance!

Jeg vil anbefale Ilia til alle, der gerne vil blive bedre til at træde frem på hvilken som helst type scene, præsentere sig selv og levere sit bedste. Om det er skuespillere, sangere, talere, foredragsholdere, mødeledere, virksomhedsledere, værter. Hvis du gerne vil sikre dig, at du går rent igennem og præsenterer dig fra din bedste side, så kan Ilia hjælpe.

Gertrud Thisted HøjlundVært på Radio24syv

Performance!

Skal man sætte et enkelt ord på Ilia Swainson (umuligt!), så kunne det være performance. Eller måske varme. Eller venlighed. Måske først og fremmest professionalisme. Multitalentet Ilia hjalp mig, hurtigt og effektivt, i en trængt situation, med at få sat et hurtigt og meget underholdende træningsforløb op på rekordtid for en stor dansk virksomhed. Hun har et kompetent bagland at trække på – og sådan må det være, hvis man skal leve op til Swainsons egen performance. Mine bedste anbefalinger

Jesper LynghusStrategisk rådgiver

Ilia har metoder, der virker, og som hjælper til at bringe krop og hjerne i balance og med at finde ind til det vigtigste budskab. Dermed bliver den mundtlige fortælling stærkere. Ilia er sjov, smuk og klog og med et lille pust af hendes magi, kan vi, der tager os selv alvorligt, bedre blive hørt og taget alvorligt af omverdenen.

Eva MulvadDirector, Danish Documentary (vinder af…)

Jeg er imponeret over både din teoretiske og praktiske baggrund, og din analytiske indgang til vores seance

Steffen Kretzvært DR Nyheder

Se filmen “Kongens store tale” - det er bl.a. dét, Ilia kan.

Ilia sætter andre i stand til at performe!

Jeg vil anbefale Ilia til alle, som har behov for hjælp til personlig kommunikation og retorik.

Birgitte LøvenhorstAdm.dir. Dansk Revision

Ilia er begavet med evnen til at få den bedste side frem i det enkelte menneske. Det gør hun ved at få os hver især til at føle os som noget særligt og gøre os trygge, så vi virkelig kan vise, hvad vi indeholder. Jeg har haft stor glæde af Ilia, både individuelt og i teams, hvor vi som kolleger er blevet et samlet hold med overskud til dem, vi taler til og gerne med.

Lise Fink VadsholtCMO, Kommunikations- og marketingdirektør at Købstædernes Forsikring

Væksthus Hovedstadsregionens problem er, at hjælpe vækstiværksættere med at præsentere deres produkt/ydelse overfor potentielle investorer og samarbejdspartnere. Vi har et etableret samarbejde med ”best in class” fra Silicon Valley og fandt et ”dansk” match i Ilia Swainson.  Ilia har bidraget med stor energi, hurtigt indpasset sit produkt med andre bidragsydere og opfattet/omsat de individuelle iværksætteres forskelligheder (svagheder) til nye kompetencer (styrker). Vi har derfor brugt Ilia igen og igen!!!!!

Vi kan klart anbefale Ilia Swainson til både individuelle/personlige forløb, men også til deltagelse i større projekter

Palle WeidlichProjektleder, Væksthus Hovedstadsregionen

Jeg har brugt Ilia, når jeg i en pitch på 7 minutter skulle overbevise en hærdet kerne af finansiører om, at mit projekt var det bedste i verden.

Ilia har hver gang givet mig så stor en selvsikkerhed og lyst til at performe, at jeg ligefrem glædede mig til at stå foran den fulde sal.

Katrine Acheche SahlstrømCEO, Good Company Pictures

Jeg er overrasket over, hvor godt dine værktøjer og refleksioner virker, ikke bare på speak, men bestemt også på optagelse. Det gør mit nye arbejde så meget sjovere og lettere at udføre.

Så tusind tak! Du er fandeme god!

Adam AamanKok & vært på Madmagasinet i DR
Se alle referencer & udtalelser

VIL DU HAVE GODE RÅD TIL AT BRÆNDE IGENNEM SOM DIG SELV?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev,

og få 4 GRATIS ebooklets med råd, der
øger dit nærvær og forbedrer din personlige gennemslagskraft.

Tilmeld