Skip to main content

Om Ilia

Communicare betyder ‘at gøre fælles’.

Fælles forståelse er for mig fundamentet for fremdrift og følgeskab – og ikke mindst sunde, slidstærke relationer og resultater. 

Drivkraften bag mit virke er min altopslugende passion for at skabe resonans mellem mennesker.  

Når vi fanger den frekvens hos hinanden, som skaber forbindelse, bliver vi berørte, bevægede og begejstrede. Og sådan gør vi vejen fra ord til handling så kort som mulig – operationelt og lavpraktisk.

Når du ved, hvordan du skal bruge dig selv som instrument for et større formål, kan du spille på alle dine strenge og skabe den mellem-menneskelige musik, der rykker os. Hver især og sammen.

Det er det, jeg kalder for menneskelig musikalitet. Og lige nøjagtigt den kunst, vil jeg gerne lære dig.

Jeg vil gerne lære mennesker at frigøre alle de kræfter vi har, som får os til at brænde stærkest og mest autentisk igennem; og forbinde os med hinanden i værdiskabende fællesskaber.

Jeg stræber efter at sætte høj faglighed, personlig integritet, nærvær, empati og generøsitet i højsædet.

Jeg er sanger helt ind i sjælen! Det gennemsyrer naturligvis mit virke som kommunikationskonsulent, fordi jeg ved hvad det kræver, at sætte mig selv i spil på scenen.

Siden jeg begyndte at synge som barn, har sangen givet mig en enorm fornemmelse af frihed, fokus og forbindelse til de helt store følelser. At stå på en scene har også gjort mig rystende nervøs – og ultimativt lært mig, at jeg er nødt til at have metoder til at tage magten over nervøsiteten og omdanne præstationspresset til brændstof i min performance. Scenekunsten er en fantastisk inspiration i mit liv, som jeg nyder at dele med andre mennesker.

I krydsbestøvningen mellem musikken, dramatikken, neurolingvistikken og retorikken finder jeg den viden, indsigt og metode, som forløser mit eget og mine kunders kommunikationspotentiale.

Jeg tror dybest set på, at det gør verden til et bedre sted at være og at vi bliver rigere i ordets videste forstand, når vi står fuldt og helt ved os selv og vores værdier i dialog med andre mennesker. 

Det kræver mod og nysgerrighed at arbejde med hele sit personlige udtryk. At sætte både hjerne, hjerte og krop i spil. At turde fejle, rejse sig igen og prøve på ny – og stå ved sig selv både menneskeligt og fagligt. Men jeg tror på, at det er sådan, vi fremstår allermest troværdigt og overbevisende. Og sådan vi bevæger både os selv og andre mennesker stærkest, udvikler os og udnytter vores ressourcer allerbedst. Det mod og den nysgerrighed, vil jeg gerne være med til at indgyde andre mennesker.

På baggrund af +25 år som professionel sanger, skuespiller og retoriker, samt +10 år som NLP/Mastery- coach, har jeg derfor udviklet min unikke metode – 3P Performance – til at integrere scenekunstens redskaber i klassisk retorik og moderne viden om neurolingvistik.

Jeg holder foredrag, workshops, events og individuel træning for topledere, politikere, mediefolk, fagforbund, ledernetværk, kunstnere og mange andre grupper.

Jeg er fast tilknyttet DR-Nyheder og TV3 Sport som speak, live og værtstræner

Jeg har flere tusind sceneoptrædender, koncerter og coachings bag mig, samt et par TV-roller og film oven i hatten.

Jeg er i gang med at skrive min første fagbog med arbejdstitlen ”MAGT & TONE – brænd igennem som et ordentligt menneske.”

Privat er jeg lykkeligt gift med Carsten. Tilsammen har vi tre skønne unger, Frida, Tobias og Astrid. Og vi bor i et stort blåt hus fra 1880 i Vangede.

Uddannelse:

  • retoriker fra Københavns Universitet, hvor jeg også har læst filosofi og teatervidenskab
  • klassisk sanger hos bl.a. kongelig operasanger og rektor for Operaakademiet Anne Margrethe Dahl, professor Oren Brown, Julliard School of Music, N.Y. og professor Ellen Müller-Preis i Wien
  • skuespiller hos bl.a. kongelig skuespiller Ghita Nørby og professor Earl Gister,Chair of the MFA Acting Program at the Yale School of Drama.
  • Mastery Coach certificeret hos Nicklass Farup​

Mit Dream Team

Malene Therese Kabell
Økonomi & rekruttering
malene@iliaswainson.dk
+45 53 88 08 09
Leonora Hoff
PA
leonora@iliaswainson.dk
+45 53 49 29 39
Caroline Bang Fredensborg
Videojournalist & IT-ansvarlig
caroline@iliaswainson.dk
+45 30 28 47 81
Maja Baunsgaard
Sociale medier
baunsgaardmaja@gmail.com

Faglige Samarbejdspartnere

Mette Walsted Vestergaard
Medietræning 

Jesper Lynghus Kommunikation
Krisekommunikation 

Survivalkit v. Kit Halding
Designbureau

Teamsinging v. Torben Eskildsen
Musikalske events 

Play&Act
Dramatisk improvisation og forumteater 

Manuel behandler, Dorthe Kirkebække
Specialist i stemme-, kæbe- & synkeproblemer 

Christian Berg
Tenor, dirigent, komponist og pianist

Emilia van Hauen
Diversitet og ledelseskultur 

OxymoronCom
Strategisk kommunikation 

Signature by Elvirose
Krops-/nærværstræning og personlig storytelling

Sprogredaktør DR, Martin Kristiansen
Speak- og værtstræning 

Org.psyk., Agnethe Husted-Andersen
Rekruttering, ledelses- og organisationsudvikling

Designmind
Visuel Identitet

Vagn Sørensen
Klassisk pianist og akkompagnatør

Moving Copenhagen
Strategisk storytelling

Above-Communications
Strategisk og forandringskommunikation

Transformational Touch v. Luise Enevold
Krops-/energiarbejde og freedance

Leder af DR-Værter, Helle Urbild
Værtstræning 

Org.psyk. og stress-coach, Marika Tingleff
Lederudvikling og stresshåndtering 

Piet Larsen
Klassisk baryton

Vi har brugt Ilia som speaktræner for alle journalister på redaktionen siden 2017. Hun er en liga for sig, fordi hun ikke bare arbejder med stemmen – men med hele kroppen, sindet og karakteren. Jeg anbefaler hende til alle, der har brug for hjælp til at stå på en scene eller tale i en mikrofon.

Lea KorsgaardUdgiver, ansvarshavende og næstformand, ZETLAND

Vi har lige evalueret din workshop. De elskede dit levende oplæg og kombinationen af krop og dokumenteret teori.

Ulrik HaagerupFounder & CEO, Constructive Institute

Ilia hjalp med stor professionalisme og personligt engagement deltagerne til at mødes om det fælles mål. Ilia fik opstartet et konstruktivt samarbejde i en stor gruppe af mennesker med meget forskellige udgangspunkter og personligheder ved gennem sang at skabe et smukt fælles udgangspunkt og på den måde konkretisere betydningen og værdien af samarbejde.

Isabelle Navarro VintenDeputy Director General hos Miljøstyrelsen

Ilia har igennem de seneste år hjulpet mig til at blive en meget dygtigere oplægsholder og taler. Hun har - med både sin intellektuelt velfunderede viden og sin praktiske erfaring fra scenekunsten - åbnet mine øjne og ikke mindst mit hjerte for en række non-verbale erkendelser, der er helt afgørende for den gode formidling. Er man i kropslig balance? Hvorfra taler man? Har man hjertet og kroppen med? Hun har flyttet mig, slet og ret

Kresten Schultz JørgensenCEO, Oxymoron Communication

Har du oplevet, hvordan en stærk kommunikator kan fylde dig med energi og begejstring og måske ændre et standpunkt, du troede var urokkeligt? Det er noget, Ilia kan lære alle.

Ilia får dig til at turde performe og hun tager dig igennem et intenst forløb, hvor du i starten tænker: hvornår er det her slut? Det er akavet, det her kan og tør jeg ikke. Når du går derfra, har du både værktøjer og mod til at brænde i gennem, så der bliver lyttet til det, du har på hjerte.

Jeg har oplevet, hvordan kollegaer der altid har hadet at være midtpunkt, pludselig har både mod og evner til at hoppe op på ølkassen og levere et budskab skarpt, præcist, engageret og endda underholdende.

Kim PoderCEO, Nordic Entertainment Group, Danmark

Der er ingen tvivl om, at jeg er dig meget taknemmelig for alt, hvad du har lært mig. Som topleder i en amerikansk koncern med mere end 10.000 medarbejdere holder jeg ofte taler og giver store strategi præsentationer. Jeg bruger de værktøjer, du gav mig, hver eneste gang jeg går på scenen. For det er afgørende, når man arbejder med mennesker. Kommunikation er lederens vigtigste brændstof, og du hjalp mig med at forbedre min kommunikation - du gjorde mig til en bedre leder!

Christian VollerslevPresident, Posterscope & Chief Commercial Officer at Dentsu Aegis Network USA. Copenhagen Goodwill Ambassador Harvard Business School

En hurtig og fantastisk update fra UK: Bom! We nailed it. De knuselskede os. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet et lederteam bryde ud i klapsalver og være tydeligt rørte 😃

Tusind tak fra hele teamet for din hjælp. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi ses.

Anders ElmeskovChief Consultant, SIGNAL Arkitekter“Performance!

Jeg vil anbefale Ilia til alle, der gerne vil blive bedre til at træde frem på hvilken som helst type scene, præsentere sig selv og levere sit bedste. Om det er skuespillere, sangere, talere, foredragsholdere, mødeledere, virksomhedsledere, værter. Hvis du gerne vil sikre dig, at du går rent igennem og præsenterer dig fra din bedste side, så kan Ilia hjælpe.

Gertrud Thisted HøjlundVært på Radio24syv

Performance!

Skal man sætte et enkelt ord på Ilia Swainson (umuligt!), så kunne det være performance. Eller måske varme. Eller venlighed. Måske først og fremmest professionalisme. Multitalentet Ilia hjalp mig, hurtigt og effektivt, i en trængt situation, med at få sat et hurtigt og meget underholdende træningsforløb op på rekordtid for en stor dansk virksomhed. Hun har et kompetent bagland at trække på – og sådan må det være, hvis man skal leve op til Swainsons egen performance. Mine bedste anbefalinger

Jesper LynghusStrategisk rådgiver

Ilia har metoder, der virker, og som hjælper til at bringe krop og hjerne i balance og med at finde ind til det vigtigste budskab. Dermed bliver den mundtlige fortælling stærkere. Ilia er sjov, smuk og klog og med et lille pust af hendes magi, kan vi, der tager os selv alvorligt, bedre blive hørt og taget alvorligt af omverdenen.

Eva MulvadDirector, Danish Documentary (vinder af…)

Jeg er imponeret over både din teoretiske og praktiske baggrund, og din analytiske indgang til vores seance

Steffen Kretzvært DR Nyheder

Se filmen “Kongens store tale” - det er bl.a. dét, Ilia kan.

Ilia sætter andre i stand til at performe!

Jeg vil anbefale Ilia til alle, som har behov for hjælp til personlig kommunikation og retorik.

Birgitte LøvenhorstAdm.dir. Dansk Revision

Ilia er begavet med evnen til at få den bedste side frem i det enkelte menneske. Det gør hun ved at få os hver især til at føle os som noget særligt og gøre os trygge, så vi virkelig kan vise, hvad vi indeholder. Jeg har haft stor glæde af Ilia, både individuelt og i teams, hvor vi som kolleger er blevet et samlet hold med overskud til dem, vi taler til og gerne med.

Lise Fink VadsholtCMO, Kommunikations- og marketingdirektør at Købstædernes Forsikring

Væksthus Hovedstadsregionens problem er, at hjælpe vækstiværksættere med at præsentere deres produkt/ydelse overfor potentielle investorer og samarbejdspartnere. Vi har et etableret samarbejde med ”best in class” fra Silicon Valley og fandt et ”dansk” match i Ilia Swainson.  Ilia har bidraget med stor energi, hurtigt indpasset sit produkt med andre bidragsydere og opfattet/omsat de individuelle iværksætteres forskelligheder (svagheder) til nye kompetencer (styrker). Vi har derfor brugt Ilia igen og igen!!!!!

Vi kan klart anbefale Ilia Swainson til både individuelle/personlige forløb, men også til deltagelse i større projekter

Palle WeidlichProjektleder, Væksthus Hovedstadsregionen

Jeg har brugt Ilia, når jeg i en pitch på 7 minutter skulle overbevise en hærdet kerne af finansiører om, at mit projekt var det bedste i verden.

Ilia har hver gang givet mig så stor en selvsikkerhed og lyst til at performe, at jeg ligefrem glædede mig til at stå foran den fulde sal.

Katrine Acheche SahlstrømCEO, Good Company Pictures

Jeg er overrasket over, hvor godt dine værktøjer og refleksioner virker, ikke bare på speak, men bestemt også på optagelse. Det gør mit nye arbejde så meget sjovere og lettere at udføre.

Så tusind tak! Du er fandeme god!

Adam AamanKok & vært på Madmagasinet i DR
Se alle referencer & udtalelser

VIL DU HAVE GODE RÅD TIL AT BRÆNDE IGENNEM SOM DIG SELV?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev,

og få 4 GRATIS ebooklets med råd, der
øger dit nærvær og forbedrer din personlige gennemslagskraft.

Tilmeld