Skip to main content

Ilia har igennem de seneste år hjulpet mig til at blive en meget dygtigere oplægsholder og taler. Hun har - med sin både intellektuelt velfunderede viden og sin praktiske erfaring fra scenekunsten - åbnet mine øjne og ikke mindst mit hjerte for en række non-verbale erkendelser, der er helt afgørende for den gode formidling. Er man i kropslig balance, hvorfra taler man, har man hjertet og kroppen med? Hun har flyttet mig, slet og ret.

Kresten Schultz JørgensenCEO Oxymoron Communications

En hurtig og fantastisk update fra UK: Bom! We nailed it. De knuselskede os. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet et lederteam bryde ud i klapsalver og være tydeligt rørte 😃
Tusind tak fra hele teamet for din hjælp. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi ses.

Anders ElmeskovChief Consultant, SIGNAL Arkitekter

Ilia hjalp med stor professionalisme og personligt engagement deltagerne til at mødes om det fælles mål. Ilia fik opstartet et konstruktivt samarbejde i en stor gruppe af mennesker med meget forskellige udgangspunkter og personligheder ved gennem sang at skabe et smukt fælles udgangspunkt og på den måde konkretisere betydningen og værdien af samarbejde.

Isabelle Navarro VintenDeputy Director General hos Miljøstyrelsen

Man kan uden videre fremhæve Ilia Swainsons store professionalisme som coach og inspirator. Skarp analyse af sprogbehandling, musikalitet, præcis instruktion og feedback. Men egentlig er det det, man får oveni, som er det helt særlige: En direkte kontakt, oprigtig interesse og varme, der giver en tro på, at det nok skal lykkes.
For det er når man kommer hjem, at arbejdet begynder.

Brita Kvist HansenVært DR P1

Vi har brugt Ilia som speaktræner for alle journalister på redaktionen siden 2017. Hun er en liga for sig, fordi hun ikke bare arbejder med stemmen – men med hele kroppen, sindet og karakteren. Jeg anbefaler hende til alle, der har brug for hjælp til at stå på en scene eller tale i en mikrofon.

Lea KorsgaardUdgiver, ansvarshavende og næstformand, ZETLAND

Jeg har brugt Ilias kompetencer til at blive bedre til at formulere mine filmideer overfor potentielle investorer. Når man skal finansiere dokumentarfilm, foregår det ofte som en slags teater, hvor en flok investorer sidder og kigger på instruktøren, og så skal der leveres en underholdende og engagerende pitch - på 7 minutter. Der er ikke tid til noget, der ikke kommunikerer meget præcist, hvad det er for en film, jeg vil lave. Ilia er super dygtig til at finde ind til min kerne og motivation for at fortælle netop denne film, og det skal så skinne igennem i min præsentation med både krop og ord.
Og netop det med kroppen er noget, som ofte bliver "sparet" væk, når man er tidspresset i en pitch. Ilia har et skarpt blik for, hvordan det kropslige skal spille sammen med ordene, uden at det bliver egnsteater og overdrevet.
Jeg vil klart anbefale Ilia til alle, der som mig, går med sine ideer inde i sig selv i årevis og så pludselig skal have dem ud til et stort publikum.
Den transformation er ret voldsom, så den skal håndteres med følelse og indlevelse, hvilket Ilia er ekspert i!

Phie AmboPrisvindende dokumentarfilmsinstruktør

Jeg bruger min stemme professionelt som komiker og tv-vært, og har alle dage haft lidt problemer med klang, tone og hæshed. Ilia diagnosticerede hurtigt mine udfordringer med stemmen og fik sammensat et program med simple overkommelige øvelser, som hurtigt forbedrede både stemmen - og min brug af den. Som samarbejdspartner på tomandshånd er Ilia behagelig, givende og skarp.

Anders StjernholmKomiker og sådan noget...

Jeg har brugt Ilia, når jeg i en pitch på 7 minutter skulle overbevise en hærdet kerne af finansiører om, at mit projekt var det bedste i verden.
Ilia har hver gang givet mig så stor en selvsikkerhed og lyst til at performe, at jeg ligefrem glædede mig til at stå foran den fulde sal.

Katrine Acheche SahlstrømCEO, Good Company Pictures

Vi gør os så umage, når vi laver film. Hver følelse skal tydeliggøres og hvert billede skal være på plads. Når vi taler, har vi ikke samme præcision, men det kan vi få.
Når vi skal tale i professionelle sammenhænge - er det nødvendigt.
Ilia har hjulpet mig med, at tage det sproglige rum alvorligt. Tidligere tænkte jeg - at det måtte jeg selv finde ud af, men Ilia har metoder der virker, og som hjælper til at bringe krop og hjerne i balance og med at finde ind til det vigtigste budskab. Dermed bliver den mundtlige fortælling stærkere.
Ilia er sjov, smuk og klog og med et lille pust af hendes magi, kan vi der tager os selv alvorligt, bedre blive hørt og taget alvorligt af omverdenen.

Eva MulvadDirector, Danish Documentary

Tag ikke fejl. Ilia kalder sig selv for en ”en-kvindes-hær”, men hun kan hurtigt få stablet en gruppe, en deling eller et kompagni af dygtige sangere, musikere og undervisere på benene. Det så vi til vores årlige sommerfest, hvor Ilia og hendes dygtige stab på to timer lærte 200 mennesker at synge opera.
Meget professionelt og godt gået – og til stor underholdning for deltagerne.

Jens Kr. Kjær KrogsgaardROCKWOOL International A/S

Jeg kender Ilia som et seriøst og passioneret menneske med en imponerende empati og et stort hjerte for sine medmennesker. Derudover har Ilia en stærk og smuk udstråling som smitter alle omkring hende.

Ulrich SøgårdDirektør og vækstrådgiver, ulrichsoegaard.dk, autentisk vækst

Ilia hjalp mig med at lære min egen stemme at kende, og viste mig hvordan jeg skulle bruge den, så jeg fik den optimale gennemslagskraft, når jeg stod foran en mikrofon eller mit publikum. Jeg havde læst om stemmens kraft, men det var kun Ilia der kunne give mig de værktøjer, jeg havde brug for.

Morten FlatauEjer af Flatau Kommunikation

Du fik skabt et rum, så selv de mest private, personlige og intime ting blev fuldstændig selvfølgelige at lufte for øjnene af 11 kolleger, som bare to dage før var fuldstændig fremmede. Alene minutterne, hvor Lene lå foran os alle sammen på gulvet, var jo på kanten af det grænseoverskridende - fx for en mand som mig, der er vokset op i Jylland, hvor der er langt mellem både huse og store følelser - men selv dét fik du landet, så både Lene og alle omkring blev klogere. Klap dig selv på skulderen. 🙂

Jacob RosenbergKonceptudvikler DR Medier

Performance!
Skal man sætte et enkelt ord på Ilia Swainson (umuligt!), så kunne det være performance.. Eller måske varme. Eller venlighed. Måske først og fremmest professionalisme.. Multitalentet Ilia hjalp mig, hurtigt og effektivt, i en trængt situation, med at få sat et hurtigt og meget underholdende træningsforløb op på rekordtid, for en stor dansk virksomhed. Hun har et kompetent bagland at trække på – og sådan må det være, hvis man skal leve op til Swainsons egen performance. Mine bedste anbefalinger.

Jesper LynghusStrategisk rådgiver

Ilia er begavet med evnen til at få den bedste side frem i det enkelte menneske. Det gør hun ved at få os hver især til at føle os som noget særligt og gøre os trygge, så vi virkelig kan vise, hvad vi indeholder. Jeg har haft stor glæde af Ilia både individuelt og i teams, hvor vi som kolleger er blevet et samlet hold med overskud til dem, vi taler til og gerne med.

Lise Fink VadsholtCEO, OgilvyOne

Jeg er overrasket over hvor godt dine værktøjer og refleksioner virker, ikke bare på speak, men bestemt også på optagelse.
Det gør mit nye arbejde så meget sjovere og lettere at udføre.
Så tusind tak! Du er fandeme god 🙂

Adam AamanKok & vært på Madmagasinet i DR

Vi har lige evalueret din workshop. De elskede dit levende oplæg og kombinationen af krop og dokumenteret teori.

Ulrik HaagerupFounder & CEO, Constructive Institute

Der er igen tvivl om, at jeg er dig meget taknemmelig for alt hvad du har lært mig. Som topleder i en amerikansk koncern med mere end 10.000 medarbejdere holder jeg ofte taler og giver store strategi præsentationer. Jeg bruger de værktøjer du gav mig, hver eneste gang jeg går på scenen. For det er vigtigt når man arbejder med mennesker. Kommunikation er lederens vigtigste brændstof og du hjalp mig med at forbedre min kommunikation, du gjorde mig til en bedre leder!

Christian VollerslevPresident, Posterscope & Chief Commercial Officer at Dentsu Aegis Network USA. Copenhagen Goodwill Ambassador Harvard Business School

Kære Ilia, Det var fantastisk at møde dig og arbejde sammen med dig. Dit engagement og din ligefremhed er bare fantastisk. Jeg fik en masse med hjem og træner som aftalt om morgenen.

Gert ScheelRegionsdirektør, Danske Bank Regionsdirektionen, Region Sjælland

Væksthus Hovedstadsregionens problem er, at hjælpe vækstiværksættere med at præsentere deres produkt/ydelse overfor potentielle investorer og samarbejdspartnere. Vi har et etableret samarbejde med ”best in class” fra Silicon Valley og fandt et ”dansk” match i Ilia Swainson. Præsentationsteknik blev afmystificeret og værdifuld hjælp, teknikker og værktøjskasse videregivet på en positiv måde, som var med til specifikt at give Cleantech Partnerskabsprogrammet et godt resultat med mange gode tilbagemeldinger og en god evaluering.  Ilia Swainson har især bidraget med stor energi, hurtigt indpasset sit produkt med andre bidragsydere og opfattet/omsat de individuelle iværksætteres forskellighed (svagheder) til nye kompetencer (styrker).
Vi har derfor brugt Ilia igen og igen!!!!!
Vi kan klart anbefale Ilia Swainson til både individuelle/personlige forløb, men også til deltagelse i større projekter.

Palle WeidlichProjektleder, Væksthus Hovedstadsregionen

Ved hjælp af Ilias kompetencer, har jeg fået værktøjer til at turde holde offentligt foredrag, til træning i personlig fremtræden, retorik foran et publikum, vejrtrækningsøvelser, grounding øvelser, og ændring af tankesæt i forhold til at holde foredrag.
Jeg har fået rigtig meget ud af forløbet, herunder klarhed over egne "udfordringer" og værktøjer til at håndtere vanskelige situationer.
Flere af de inputs jeg har fået, bruger jeg aktivt i min hverdag, når jeg skal kommunikere med medarbejdere, såvel som med kunder.
Se filmen – “Kongens store tale” - det er bl.a. dét Ilia kan 😉
Ilia sætter andre i stand til at performe 🙂
Jeg vil anbefale Ilia til alle, som har behov for hjælp til kommunikation og retorik. Jeg nævner altid Ilia, når snakken går på det med at stå frem og turde holde foredrag m.v.

Birgitte LøvenhorstAdm.dir. Dansk Revision

Det lyder måske banalt, men du fik mig til, grundlæggende, at arbejde med, at det er ok at smile, selvom jeg ofte (altid) taler om tunge politiske temaer. Vort samarbejde har også givet mig redskaber til - i hvert fald indimellem - at tvinge mig selv til at sætte tempoet i talestrømmen ned, hvilket alt andet lige styrker kommunikationen og formidlingen.

Ask RostrupDR Nyheder

Jeg har fået en bevidsthed omkring min stemme og måden jeg stiller mig op og kommunikerer med andre. Det har givet mig yderligere selvtillid og dermed større gennemslagskraft. Ilias tilgang til mig som menneske var positiv og fuld af helt konkrete råd til min kropsholdning, udtale og formningen af mine budskaber, så de rammer med større overbevisning.
Tak for det Ilia.

Tore WanscherPartner i Wanscher & Nielsen

Samarbejdet med Ilia Swainson har givet meget, både på det personlige og professionelle plan.
Det er helt klart, at Ilia kommer med et bagkatalog af kompetencer, som hun blander klogt sammen, så man som kursist får det bedst mulige udbytte.
Jeg har gennem samarbejdet med Ilia fået mere kontakt til mine stemmeværktøjer og mere fornemmelse for mit åndedræt og min krop. Gennem øvelser med Ilia er jeg bedre i stand til at levere gode produkter i form af bedre speak.
Jeg kan klart anbefale Ilia som en god lærermester udi bedre præstationer og præsentationer. Alle medievirksomheder der arbejder med elektroniske medier kunne have gavn af et serviceeftersyn fra Ilia’s side.

Bo Byskov EriksenForsvaret

Jeg har arbejdet med Ilia gennem flere år i forbindelse med videoproduktion og undervisning.
Ilias begejstrede og smukke væsen, kombineret med hendes velfunderede teoretiske baggrund gør, at hun kan møde os hvor vi er, og få det bedste frem.
Ilia hjalp mig med at blive komfortabel foran kameraet på få dage, et overbevisningsskift fra: Det lærer jeg aldrig til: Jeg er klar - det vil jeg!

Lars WindingVideoakademiet

Ilia tog vores virksomhed igennem en proces, som helt afgørende styrkede vores kommunikations kompetencer. Det har bragt os til et nyt og højere niveau.

Kresten Schultz-JørgensenAdm. dir. LEAD Agency

Du gav simpelthen så meget energi til den workshop, og responsen fra deltagerne var også derefter. Rigtig mange roser og gode tilbagemeldinger. Selv din masterclass, der var intens og endte med at strække sig over mere end tre timer, var ikke ét minut for lang, fordi den var så ladet med gode erkendelser og buzzwords, at alle fik noget med sig hjem. Ikke bare fra det lille kvarter, de hver især fik i stolen, men også ved bare at se på hinanden.

Lars DaneskovP4-redaktør i DR Medier

Jeg er imponeret over både din teoretiske og praktiske baggrund, og din analytiske indgang til vores seancer.

Steffen KretzVært og USA korrespondent, DR Nyheder

Jeg arbejdede sammen med Ilia, da jeg startede som vært på Radio24syv. Her gjorde hun mig mere bevidst om, hvordan lige netop min stemme og min personlighed fungerer bag en mikrofon, og hvordan jeg kan få det bedste ud af mit værtskab. Ilia kigger ind gennem mineskakten og kan med det samme se, hvor guldet gemmer sig og hvordan det skal udvindes. Hun skærer ikke to over samme kam, men tager sit udgangspunkt i de vidt forskellige forudsætninger, folk kommer med.
Nogle arbejder meget konkret med Ilia. Lærer stemmeøvelser, afspænding, opvarmning og andre typer stemmeteknik, så man får noget krop og fylde i sit udtryk. Mit arbejde med Ilia handlede ikke så meget om selve stemmekvaliteten, men mere om, hvordan jeg tøjler mit udtryk. Hvordan jeg bedst og renest brænder igennem med intakt integritet og plads til både lytter og studiegæster. Hun har hjulpet mig til at finde lige den tone og tilgang som får mit udtryk til at gøre størst indtryk.
Ilia gør dig bedre. Hun sørger for, at du kan give dit bedste i de situationer, hvor du har mest brug for det. Hun fjerner den støj, der gør, at man ikke kan finde frem til sit stærkeste kommunikative udtryk. Og hun har blik for, hvordan stemmen er et samspil mellem krop og personlighed.
Jeg vil anbefale Ilia til alle, der gerne vil blive bedre til at træde frem på hvilken som helst type scene, præsentere sig selv og levere sit bedste. Om det er skuespillere, sangere, talere, foredragsholdere, mødeledere, virksomhedsledere, værter. Hvis du gerne vil sikre dig, at du går rent igennem og præsenterer dig fra din bedste side, så kan Ilia hjælpe.

Gertrud Thisted HøjlundVært på Radio24syv

VIL DU HAVE GODE RÅD TIL AT BRÆNDE IGENNEM SOM DIG SELV?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev,

og få 4 GRATIS ebooklets med råd, der
øger dit nærvær og forbedrer din personlige gennemslagskraft.

Tilmeld