Skip to main content
Nyheder

TV2: Alt det vi deler

By 29. marts 2019februar 8th, 2021No Comments

|Foto: TV2| 

Har du også set den?

I skrivende stund – godt 24 timer efter at filmen – “ALT DET VI DELER” –  blev lagt op på Facebook –  har den allerede haft 1.203.473 visninger .

Over 1, 2 mill på godt 24 timer.

Og det er jeg lykkelig for!

Hvorfor?

Fordi jeg har haft det helt utrolige privilegium at være moderator på filmen og være en del af det helt fantastiske hold bagved og foran kameraerne, der har skabt denne lille fine film om, at der er mere, der forbinder os end skiller os ad. Fordi vi allesammen er mennesker!

Hvis ikke du har set filmen endnu, vil jeg stærkt anbefale dig at bruge 4 min og 24 sek. (Husk kleenex).

“ALT DET VI DELER”,  er  instrueret af en gammel samarbejdspartner, drama-dokumentarist Christian Bonke. Den udkom igår på alle TV2’s digitale platforme, som den svære efterfølger til den første stærke og unikke film instrueret af Asger Leth,  der vandt et hav af danske og udenlandske priser for  knap to år siden.

Hvis du skal se X-Faktor i aften, bliver filmen launchet på sendefladen i den første pause.

Filmen handler om, at vi mennesker faktisk har mere tilfælles end vi umiddelbart går og tror. Hvis vi altså tør at løfte blikket fra vores devices og vores egen navle og tale med hinanden, blive bedre til at dele, skabe relationer, række ud og reelt føle med hinanden. Så viser det sig oftest, at lige under overfladen kan fuldstændig fremmede mennesker være nogle, du er forbundet med. Nogle der rører dig dybt og inderligt på et splitsekund og som du for tid og evighed vil dele noget særligt med.

Og jeg kan stå 110 % inde for budskabet!

Det har været en helt vild proces. Er så rørt, glad og taknemmelig for resultatet og for at have fået lov til at være moderator på optagelserne. Kæmpe respekt til alle både bagved og foran kameraerne. Tror aldrig nogen af os vil glemme, hvad vi delte den dag. En af de største oplevelser i mit professionelle liv nogensinde. At hjertet tak for tilliden til instruktør Christian Holten Bonke og alle på  TV2 ♥️

Det hele er optaget som ét langt one-take, der bare skulle lykkes for at få de ægte, spontane reaktioner i hus. Så er det selvfølgelig klippet sammen bagefter. Men deltagerne vidste ikke andet, end at de skulle være med i efterfølgeren til den første film om alt det vi deler. Min rolle som moderator var at sammenkæde det hele, skabe et trygt rum, stille de rigtige spørgsmål på det rigtige tispunkt, give plads til reaktionerne, holde flowet i gang og være med til at skabe totalt nærvær.

Jeg vil aldrig glemme den optagedag. Kulminationen på månedsvis af research. Store stærke fotografer med tårerne trillende, mens de filmede. Alle der kiggede med på monitorerne fra chefer på C-niveau til runnere, kom bagefter og krammede med striber ned ad kinderne og stjerner i øjnene. Så modigt og stærkt satset af TV2.

Det er jo dét, menneskelig kommunikation handler om. At skabe relationer og fællesskaber. Først og fremmest at føle med hinanden. Dyrke og fremelske med-menneske-lighed og ikke med-maskine-lighed.

Som Imran Rashid skrev i Kristelig Dagblad den forgangne uge: ” Vi er så forblændet af digitalisering, at vi risikerer at glemme fællesskabet… ()… Vi har stærkt brug for en humaniseringsstrategi, hvor vi med stærke fællesskaber, pædagogiske kompetencer og stærke værdier skaber empatiske mennesker, der både kan tænke selv, tænke langsigtet og ikke mindst tænke på andre end sig selv”.

Personlig gennemslagskraft udspringer af lysten til at stå ved dig selv og dine værdier, række ud og forbinde dig følelsesmæssigt med andre mennesker. Når vi formår dét, kan vi også skabe lydhørhed for vores rationelle argumenter og rum for fælles forståelse. Sådan bevæger vi os fremad. Sammen!

Med fare for at gentage mig selv… communicare betyder: at gøre fælles.

Ønsker dig en  vidunderlig forårsweekend fuld af menneskelig forbundethed ❤️